Clint Eastwood îl pune pe Leonardo Di Caprio în fruntea FBI

19.11.2010 13:40

Clint Eastwood îl pune pe Leonardo Di Caprio în fruntea FBI

Di Caprio îl va întruchipa pe Edgar J. Hoover în noul proiect biografic al lui Eastwood, numit simplu, Hoover. Însuşi actorul a confirmat ştirea, aflat duminică seara la un eveniment special dedicat colaborării sale cu Martin Scorsese. Tot potrivit declaraţiei sale, filmul va intra curând în producţie, cel mai probabil în primele două luni ale anului viitor.

Personaj controversat al epocii sale, Hoover a fost întemeietorul FBI, la conducerea căruia s-a aflat timp de 37 de ani. Refuzul său de a vâna membrii Mafiei, hărţuirea prin intermediul agenţiei a unor dizidenţi şi activişti politici, strângerea a numeroase dosare secrete ale liderilor politici şi colectarea de informaţii prin metode ilegale sunt motivele pentru care a fost atât de criticat.

Au existat zvonuri care au plasat poveste filmului în zona senzaţionalului, marşând pe presupusa homosexualitate a directorului FBI, şi pe plăcerea acestuia de a se travesti, alimentate şi de faptul că scenaristul Dustin Lance Black, cel care a scris şi scenariul lui Milk, este homosexual. Eastwood a infirmat însă zvonurile, menţionând ca acesta va fi un aspect minor al viitorului său film, care se va concentra asupra personalităţii sale complexe, a inteligenţei şi a capacităţii sale de a se menţine atâta timp în aceeaşi poziţie de conducere.

Rămâne de văzut, în final, cât din conservatorismul regizorului de 80 de ani va domina scenariul celui care a scris şi povestea luptătorului pentru drepturile homosexualilor, Harvey  Milk.